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성형외과/의학기타

올바른 영양상태 평가 방법은? 알부민, 프리알부민 (albumin, prealbumin)

영양상태, 피검사로 평가 가능한가?

To better understand why the role of these lab values in the assessment of nutritional status has changed, first consider some basic physiology about proteins. Albumin is the most abundant plasma protein. Its essential role is to regulate passage of water and solutes through the capillaries by maintaining colloidal oncotic pressure within the vasculature. Plasma proteins have long been considered integral to assessment of nutritional status. During nutrient deprivation, protein synthesis by the liver is altered, resulting in low serum protein levels. Reduced protein levels are associated with poorer prognosis. Protein is an important macronutrient for healing wounds, supporting immune function and maintaining lean body mass.

영양 상태 평가에서 이러한 실 값의 역할이 변경된 이유를 더 잘 이해하려면 먼저 단백질에 대한 몇 가지 기본 생리학을 고려하십시오. 알부민은 가장 풍부한 혈장 단백질입니다. 그것의 본질적인 역할은 혈관 내에서 콜로이드 성 oncotic 압력을 유지함으로써 모세관을 통한 물과 용질의 통과를 조절하는 것입니다. 혈장 단백질은 오랫동안 영양 상태 평가에 필수적인 것으로 여겨져왔습니다. 영양소가 결핍 되면 단백질 합성이 변화되고 혈청 단백질 수준이 낮아집니다. 감소된 단백질 수준은 더 나쁜 예후와 관련이 있습니다. 단백질은 상처 치유, 면역 기능 지원 및 제 지방량 유지에 중요한 영양소입니다.

 

Prealbumin, also called transthyretin, is the precursor to albumin. Its half-life is 2 to 4 days, whereas the half-life of albumin is 20 to 22 days.4 Measuring prealbumin can help clinicians detect short-term impairment of energy intake and the effectiveness of nutritional support efforts.

'트랜스티레틴'이라고도하는 프리알부민 (prealbumin) 은 알부민의 전구체입니다. 알부민의 반감기는 20 ~ 22 일이지만 프리알부민의 반감기는 2 ~ 4 일로 짧습니다.

During acute illness, infection, and injury, a cytokine-mediated acute phase response occurs as a result of inflammation. Inflammation and illness increase vascular permeability, and hepatic protein synthesis is reprioritized. Synthesis of C-reactive protein, fibrinogen, calcitonin, and other proteins also occurs. As a result, albumin and prealbumin levels are reduced, not necessarily from poor nutrition but because of acute pathophysiologic events. Consequently, measuring serum albumin and prealbumin levels may not give clinicians an accurate picture of the patient's nutritional status.

급성 질환, 감염 및 상해 동안, 사이토 카인-매개 급성기 반응이 염증의 결과로 발생한다. 염증과 질병은 혈관 투과성을 증가시키고 간 단백질 합성이 우선 순위를 갖습니다. C- 반응성 단백질, 피브리노겐, 칼시토닌 및 기타 단백질의 합성도 발생합니다. 결과적으로, 알부민 및 프리 알부민 수준은 영양소 부족이 아니라 급성 병리 생리 학적 사건으로 인해 감소된다. 결과적으로 혈청 알부민 및 프리 알부민 수치를 측정하면 임상의에게 환자의 영양 상태를 정확하게 파악할 수 없습니다.

 

Understanding a patient's nutritional status is very important. Nutritional imbalances result in malnutrition and contribute to morbidity, mortality, decreased function and quality of life, and higher healthcare costs. Some patients may enter the clinical setting with preexisting malnutrition, while others develop malnutrition during their illness. The prevalence of malnutrition in the hospital setting ranges from 20% to 50%.

환자의 영양 상태를 이해하는 것이 매우 중요합니다. 영양 불균형으로 인해 영양 실조가 발생하고 이환율, 사망률, 기능 및 삶의 질 저하, 의료 비용 증가에 기여합니다. 일부 환자는 기존 영양 실조로 임상 환경에 진입하는 반면, 다른 환자는 질병 중에 영양 실조로 발전 할 수 있습니다. 병원 환경에서의 영양 불량 유병률은 20 %에서 50 %입니다.

The risk of healthcare acquired conditions such as injury from falls, infections, and pressure injuries can be minimized with improved patient nutrition. Nutrition interventions are low cost and effective with a high impact on patient outcomes.

환자의 영양 상태가 개선되면 낙상, 감염 및 압력 부상으로 인한 건강 관리 조건의 위험을 최소화 할 수 있습니다. 영양 관리는 비용이 저렴하고 환자 결과에 큰 영향을 미칩니다.

 

No single clinical or lab parameter can be used to determine the comprehensive nutritional status of a patient, particularly during an illness. Lab findings must be used in combination with other assessments to identify the patient's nutritional state. The diagnosis of malnutrition is made when two of the following six characteristics are identified:

  • insufficient caloric intake
  • weight loss
  • loss of muscle mass
  • loss of subcutaneous fat
  • localized or generalized fluid accumulation
  • diminished functional status as measured by hand grip strength

단독의 임상 상황이나 피검사 수치로 환자의 종합적인 영양 상태를 결정할 수 없습니다. 피검사 결과는 환자의 영양 상태를 식별하기 위해 다른 평가와 함께 사용해야합니다. 영양 실조 진단은 다음 6 가지 특성 중 2 가지가 확인 될 때 영양부족으로 판단할 수 있습니다.

.• 열량 부족

• 체중 감량

• 근육 손실

• 피하 지방 손실

• 조직액 축적

• 핸드 그립 강도로 측정된 기능 상태 감소

 

글.닥터코스트

출처

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